Takie sklepy powinni zamykać, albo drakońskie kary.
- Zawyżanie rachunków i wartości zakupów
- Sprzedawcy albo źle wydają resztę (czasem robią to świadomie), albo na opakowaniach z artykułami spożywczymi podają wyższe ceny od faktycznie obowiązujących
- Złą jakość żywności, między innymi niewłaściwy zapach
- Bułka pszenna śmierdziała stęchlizną, była spleśniała, miała szary kolor. Śmierdział także ser żółty, podobnie jak serki topione.
- Zamianę droższego towaru lub składnika na tańszy, gorszej jakości
- W mięsie mielonym wołowym znajdowały się wieprzowina i drób, a w wieprzowo-cielęcym w ogóle nie było cielęciny, zastąpiono ją mięsem wieprzowym i drobiem
- Przeterminowany towar, nieraz o kilka miesięcy lub lat
- Cukierki i czekolady przeterminowane o 2 lata i 9 miesięcy, przetwory mięsne przeterminowane o nawet 2,5 miesiąca
- Brud i złe warunki przechowywania
- Zakurzone półki, regały, żywność niezabezpieczona przed zanieczyszczeniami, w zbyt wysokiej temperaturze
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz